Derékfájás: Niki esete

BEMUTATÁS
Az egyik vendégem, a 44 éves Nikolett (hozzájárult, hogy közöljem esetét, de más néven teszem, hogy anonimitását megőrizzem) derékfájásra panaszkodott, amikor hozzám jött. Nikolett egy cég gazdasági osztályon dolgozott és elmondása szerint rengeteget ült. Amikor pedig későn este hazaért már semmihez sem volt energiája csak a TV-nézéshez.

A PROBLÉMA
Igazából ennyi ülve töltött idő alaposan megviselte a gerincét: a lumbális gerinc (derék) izmai nem voltak képesek a megfelelő módon ellazulni, teljesen befeszültek és izomcsomók is kialakultak nála ezen a területen.

MEGOLDÁS
Heti két alkalommal jött három hétig mire a tünetei jelentősen javultak azáltal, hogy a feszült izmokat sikerült a megfelelő masszázstechnikával kilazítanom. Felhívtam a figyelmét, hogy az adott szakasz izmainak lazításán kívül valószínűleg szüksége lesz egy edzőre vagy gyógytornászra is, mert a sok ülő munka miatt a farizom és néhány hátizom (pl.: rombusz) alulműködhetnek, hiszen ezek az izmok nem aktívak ülés során. A hosszú távú pozitív hatáshoz ezeket az izmokat is érdemes lesz majd megerősítenie.

A LELKI LAZULÁS IS FONTOS
Niki 90 perces masszázsokra jött és bár leginkább a problémás területre koncentráltam, szerette, hogy a többi testrésze is figyelmet kap, ellazul és fellélegzik a kezelés végére. A masszázs bejezésekor az arcmasszázs, melyet a bőrnek megfelelő Solanie termékekkel végeztem, lelkileg is teljesen ellazította a hölgyet.

MÁS SZAKEMBEREK
Fontos megemlítenem, hogy esetenként szükség lehet más szakember bevonására is, mint itt is! Maradva a derékfájásnál: a háttérben például lehet akár lelki vagy belgyógyászati probléma is.