Mire jó a svéd masszázs?

 

Ha a lentebb említett panaszokkal küzdesz, szeretettel várlak svéd masszázsra is.

A svéd masszázs az egyik legismertebb masszázsforma, gyakori alkalmazásának oka, hogy a kezelés az egész testre kiterjed, a masszőr átmasszírozza az izmokat, inakat és izületeket is. A svéd masszázs egyaránt alkalmas a stressz okozta izompanaszok és az alvászavarok kezelésére, a relaxáció elősegítésére. A masszázs hatására az izmok teljesítőképessége növelhető, így gyakran alkalmazzák mozgásterápia során is. Fizikai és neurohormonális hatása miatt elősegíti a betegségek gyógyulását, enyhíti az azokból adódó krónikus fájdalmat, sőt javítja a bőr állapotát is.

Miből áll egy ilyen kezelés?

A svéd masszázs eredeti formájában nem csupán masszázsból áll, gyakran ötvözték vagy ötvözik ma is különféle testgyakorlatokkal. A kezelés alatt a masszőr először simító mozdulatokkal egyenletesen eloszlatja a masszázsolajat a testen, így lazítva el azt. Ezután a szív felé irányozott mélysimítások következnek, amik fokozzák a vérkeringést és segítik az izmok bemelegedését. A masszőr háton, lábon, mellkason és fartájékon gyúró mozdulatokat alkalmazva folytatja a terápiát, majd az ütögetés különféle formáival tonizálja a páciens izmait.

Kinek ajánlott?

Reumás megbetegedéseknél, mozgásszervi problémák esetén, ortopéd betegségek kiegészítő kezelésére, rándulások, görcsök és húzódások, szívpanaszok és magas vérnyomás esetén, tartáshibák korrigálására, izommerevség feloldására, valamint légzési problémák és pszichoszomatikus betegségek gyógyítására alkalmazzák.

Forrás: www.termalfurdo.hu