Mire jó a mézes masszázs?

A mézmasszázs elsősorban erős méregtelenítő és salaktalanító hatása miatt ismert. Ezen kívül a méz szabályozza, helyreállítja és harmonizálja a test energiaáramlását, fájdalomcsillapító hatását pedig reflektorikus úton fejti ki. Emellett a kezelés eredményeként a bőr megfiatalodik, puhává és egészségessé válik, a testkontúrok megerősödnek. Lélekre gyakorolt hatása sem hagyható figyelmen kívül, a mézes masszázs oldja a feszültségeket, ellazítja a megfeszült izmokat ami miatt gyakran alkalmazzák a teljesítmény és általános jólét fokozására is.

Miből áll egy ilyen kezelés?

A mézes masszázs technikája valójában teljesen eltér a hagyományosan ismert masszázstechnikákétól. A kezelés lényegét egyfajta vákuumhatás létrehozása jelenti. Először a masszőr felviszi a mézet a bőrre, ezután rányomja kezeit a bekent bőrfelületre, majd felemelve azt megemeli a bőrt. E mozdulat ismétlésével hozza létre a vákuumhatást, aminek hatására a kezelt területen fokozódik a vérbőség, a bőr pórusai kitágulnak. Az így kitágult pórusokon keresztül jut be a méz a szervezetbe. A hatóanyagok mélyen a bőr alá hatolva méregtelenítik a bőr alatti szöveteket, így a vákuumhatás következtében a bőrben felhalmozott salakanyagok távoznak a szervezetből.

Kinek ajánlott?

Méregtelenítő hatása miatt gyakorlatilag mindenki számára ajánlott. Különösen alkalmas depresszió, izom és ízületi panaszok, migrén és krónikus kimerültség kezelésére.

Forrás: www.termalfurdo.hu