Mire jó a hátmasszázs?

Talán a leggyakrabban alkalmazott masszázsforma a hátmasszázs, melynek célja, a hát, nyak és a deréktáj izmainak lazítása, illetve ezen testrészek vérellátásának javítása. A hát fájdalma általában a stresszre vagy a rossz tartásra vezethető vissza. A kezelés egyaránt alkalmas a mindennapi megterhelés következtében görcsössé váló izmok lazítására és a deformitás kompenzálására. A masszázs ezen kívül jótékony hatással van a lumbágóra és az ülőidegzsábára.

Miből áll egy ilyen kezelés?

A hátmasszázs alkalmával a páciens a hasán fekszik, bokája alá a masszőr hengerpárnát helyez, hogy izmai ellazuljanak. A masszőr az alsó borda alatt a keresztcsont és a derék területét, fent pedig a nyakat és esetleg a deltaizmokat masszírozza át, valamint különleges figyelmet szentel a lapocka megdolgozásának is. Utóbbi különösen fontos, hiszen itt található a legtöbb fájdalmas csomó.

Kinek ajánlott?

Leginkább azoknak az ülőmunkát végzőknek javasolt, akiknél a stressz vagy a helytelen tartás miatt alakult ki a hátfájás. Ezen kívül a kezelés alkalmas nyaki- vagy hátizom merevség, gerincproblémák, reumás megbetegedések, gerincferdülés, lumbágó, isiász, gerincsérv, nyaki- vagy hátizom görcsök, valamint izom húzódások kezelésére.

Forrás: www.termalfurdo.hu